Megablog

Az Eurovíziós dalfesztiválra reagálva: egy magyar szakállas nő, aki tényleg nő volt

Szidónia Pest-Budán született, 1866. május 1-jén. Semmi különös nem volt rajta, szép volt és bájos, s idővel igazán mutatós fiatal nővé cseperedett. Akadtak is udvarlói bőven — többek között báró Barcsy Antal lovaskapitány, akinek végül sikerült is elnyernie a kezét. Szidónia 19 éves volt, amikor világra hozta közös gyermeküket, Nicut. A nagy boldogság azonban sajnos nem tartott sokáig, 12 nappal később ugyanis a fiatal báróné rémülten vette észre, hogy arcán szakáll kezd burjánzani. Nem engedhette, hogy ezt a férje is észrevegye, ezért nekiállt egyesével kihúzogatni a nem kívánatos szőrszálakat. Egy ideig sikerült titokban tartania, milyen szerencsétlenség érte, ám aztán a szakálla olyan mértékben kezdett nőni és erősödni, hogy Antalnak is szemet, pontosabban kezet szúrt, amikor megsimogatta hitvese orcáját. A férj meglepő modón elég jól fogadta, sőt megtiltotta feleségének, hogy az eltávolításával bajlódjon.

 

Ezek után ismét felhőtlenül boldog napok következhettek volna, ám feltűnt nekik, hogy a gyermekük túlságosan kicsi, s ezt aztán az orvos is megerősítette, sőt közölte a párral, hogy Nicu liliputi. A bajok tovább gyarapodtak, ugyanis Antal üzleti számításai nem jöttek be, s elveszítette a vagyonát. Ebben a szorult helyzetben Szidónia különleges adottsága jelentette az egyetlen mentőövet a számukra. Vidékre mentek, és szenzációként — természetesen pénz fejében — mutogatták az egyébként még mindig csinosnak számító asszony hosszú szakállát. Itthon azonban kevesen voltak hajlandók fizetni az efféle látványosságért, úgyhogy miután a családnak sokat kellett nélkülöznie, elhatározták, hogy meghódítják Nyugat-Európát.

asp_620_szidc3b3nia1

A sikerhez külföldön is kevés lett volna egy szakáll, de bárói ranggal kiegészülve már elegendő volt ahhoz, hogy megkeressék a napi betevőjüket. Időközben a kis Nicu 12 éves lett, s elkezdtek iránta is érdeklődni, sőt munkát is kapott egy cirkuszban. Beutazták Európát, 1903-ra pedg sikerült annyi pénzt megtakarítaniuk, hogy átkeljenek az Atlanti-óceánon, és letelepedhessenek Amerikában. Ott aztán még nagyobb szenzációnak számított, hogy egy szakállas bárónénak liliputi fia van, úgyhogy azonnal kaptak cirkuszi szerződést.

asp_620_258

Mivel azonban minden csoda három napig tart, Szidónia egyre kevésbé tudta lenyűgözni a közönséget, s kénytelen volt felhagyni a fellépésekkel. Ráadásul 1912-ben elhunyt a férje, így örömöt már csak az okozott számára, hogy a még mindig nagy népszerűségnek örvendő fiát időnként elkísérhette a cirkuszba. Ám nem kellett nagyon sokáig magányban és szomorúságban élnie, ugyanis megismerkedett Nicu egyik kollégájával, „a leghosszabb hajú cherokee indiánnal”. 1914-ben feleségül ment hozzá, s boldogan éltek volna, amíg meg nem halnak, ha nem fogy el olyan nagyon hamar az Antaltól örökölt kicsike vagyon. Szidónia kénytelen volt elfogadni egy régi cirkuszi ismerőse által számára felkínált állásajánlatot, s élete végéig, azaz 1925. október 19-éig (59 éves koráig) neki dolgozott. A feljegyzések szerint cukorbetegségben hunyt el.

asp_620_345

Nicu Kansas-be költözött, és folytatta karrierjét. Egész életében elvárta, hogy felnőttként kezeljék, így amikor 91 éves korában eltávozott az élők sorából végrendeletének megfelelően egy speciális, kifejezetten neki készített koporsóban, nem pedig gyerekkoporsóban helyezték végső nyugalomra. Jelenleg mindkettőjükről szinte csak angol nyelvű cikkek és bejegyzések találhatók az interneten.

(via Szuperblog)

Friss cikkek a címlapról:

Ismét hódít az éneklő apáca

Előző videónkban Alicia Keys “No One” című dalával pörkölt oda a 24 éves Cristina Scuccia. Az olasz tehetségkutató apácája most pedig Cyndi Lauper híres slágerét adta elő. “Azért jöttem ide, mert kaptam egy ajándékot és ezt az ajándékot másnak is át szeretném adni.” – mondta Cristina nővér, aki azonnal belopta magát a szívünkbe. :)

A netes ismerkedés átka – Ezért ne bízz soha a profilképekben!

Először is szögezzük le: Abszolút semmi problémánk a lánnyal. Gyönyörűszép arca van és a telt testalkattal sincsen probléma. A gondot szerintünk saját magának okozza azzal, hogy az utolsó egészalakos képeket nem mutatja meg mindjárt az online ismerkedés elején. Helyetta a szép pofijáról készült fotókat teszi a kiraktaba, amivel szintén nincsen gond, csak ne csodálkozzon, ha esetleg csalódást okoz valakinek… Jobb már az elején tisztába tenni a dolgokat és korrektül megmutatnia magát, hogy elkerülje a felesleges időpocsékolást azokkal a srácokkal, akik csak a külsőre mennek.

 

Porszívózó cicánál nem lesz ma már cukibb

Nem egy húszkilós porszívót vonszol maga után, de ez a macska akkor is a legtündéribb takarítószemélyzet, amit valaha láttál!

Órákig el tudnánk nézni, ahogy tekintélyt parancsoló cápajelmezében fel-alá járkál a robotporszívóval, és élvezi ahogy megszépül alatta a lakás. És ha mindez még nem lett volna elég, itt van az, amikor kap egy segítőtársat is… egy kiskacsát!