Megablog

Hihetetlen hőstettet vitt véghez az édesanya, aki a gyermekeit védelmezte

Tavaly a kenyai Westgate plázában egy rendkívül kegyetlen túszdráma játszódott le. Valamit azonban soha nem fog elfelejteni a világ: egy édesanyát, aki nagyon bátran viselkedett. A neve Faith Wambua-Luedeling. A kisfiúval és a lányával volt bent a bevásárlóközpontban, amikor tüzet nyitottak a civilekre. A földre lökte a gyerekeit, és segített nekik halottat játszani a záporozó golyók között. 

Hogy megnyugtassa a gyerekeit, közben énekelt nekik.

mall-massacre

“Csak feküdtünk ott – ha elkezdődött, egyszer majd csak abba is hagyják.” – Mesélte a BBC News-nak. “Többször is hallottam, hogy mellettünk estek le a golyók, és éreztük az égett lőpor szagát. Nagyon féltünk.

Ennek ellenére mégis volt annyi lélekjelenléte, hogy biztonságban tartsa a gyermekeit. A New York Times fotósa,  Tyler Hicks készítette róluk ezt a képet. Több mint 60 ember halt meg aznap, mikor az al-Sabáb, fegyveres iszlamisták szomáliai csoportja tört az emberekre.

Faith és a gyerekek több mint öt órán keresztül feküdtek a földön, miközben édesen énekelt nekik a pláza szöveg nélküli zenéjére, hogy elhallgattassa őket.

Amit tett, az csodálatos. Oszd meg a történetét másokkal is!

Friss cikkek a címlapról:

Ismét hódít az éneklő apáca

Előző videónkban Alicia Keys “No One” című dalával pörkölt oda a 24 éves Cristina Scuccia. Az olasz tehetségkutató apácája most pedig Cyndi Lauper híres slágerét adta elő. “Azért jöttem ide, mert kaptam egy ajándékot és ezt az ajándékot másnak is át szeretném adni.” – mondta Cristina nővér, aki azonnal belopta magát a szívünkbe. :)

A netes ismerkedés átka – Ezért ne bízz soha a profilképekben!

Először is szögezzük le: Abszolút semmi problémánk a lánnyal. Gyönyörűszép arca van és a telt testalkattal sincsen probléma. A gondot szerintünk saját magának okozza azzal, hogy az utolsó egészalakos képeket nem mutatja meg mindjárt az online ismerkedés elején. Helyetta a szép pofijáról készült fotókat teszi a kiraktaba, amivel szintén nincsen gond, csak ne csodálkozzon, ha esetleg csalódást okoz valakinek… Jobb már az elején tisztába tenni a dolgokat és korrektül megmutatnia magát, hogy elkerülje a felesleges időpocsékolást azokkal a srácokkal, akik csak a külsőre mennek.

 

Porszívózó cicánál nem lesz ma már cukibb

Nem egy húszkilós porszívót vonszol maga után, de ez a macska akkor is a legtündéribb takarítószemélyzet, amit valaha láttál!

Órákig el tudnánk nézni, ahogy tekintélyt parancsoló cápajelmezében fel-alá járkál a robotporszívóval, és élvezi ahogy megszépül alatta a lakás. És ha mindez még nem lett volna elég, itt van az, amikor kap egy segítőtársat is… egy kiskacsát!