Categories
Otthon

Miben különbözik a 3D kerítés a 2D-től?

A különböző kerítéstípusok széles tárháza várja az embereket a mai lehetőségek között, van azonban egy kerítés típus, mely a legmodernebbek között szerepel, mely minimalista, letisztult megjelenésével egyedinek számít a sok hagyományos kerítéselem között.

Ezek az úgynevezett táblás kerítések, melyeknek alap kiszerelése egy keretbe zárt hegesztett fémrácsból áll. Ezt szokták hivatalosan 2D kerítésnek nevezni, melynek egy felturbózott verziója a 3D kerítés.

A 3D kerítés abban különbözik a 2D-től, hogy jóval masszívabb, díszesebb, de továbbra is őrzi magán a táblás kerítésekre oly nagymértékben jellemző letisztult megjelenést. A 2D kivitellel ellentétben a 3D kerítések nem pusztán egy függőlegesen álló fémrácsból állnak, hanem van bennük kisebb háromszög alakú hajlítás is, mely masszívabbá teszi a kerítéseket, illetve kölcsönöznek egyfajta esztétikai értéket is a kerítések megjelenésének.

A 3D kerítés variáns még egy extrával rendelkezik: egyes verziók több elemből lettek összehegesztve, azaz térben is meg lett náluk erősítve a kerítés, így még biztonságosabb, masszívabb megjelenést biztosítanak az adott elemnek.