Categories
Vállalkozás

Mi értelme a cég adás–vételnek?

Egy cég adás–vétel nem kis jelentőségű üzleti esemény, ennek az ügyintézésében igencsak fontos, a precizitás és a megfelelő szakértelem. Akár kis vállalkozásról van szó, akár nagyobb cégről, egy közvetítő iroda hatalmas segítség lehet egy cég eladása kapcsán, ha nyereséges, ha veszteséges akkor is. De persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van egyáltalán egy cég adás–vételről beszélni, amikor létre lehet hozni egy teljesen újat is.

Gondoljunk csak a pályázatokra vagy hitel igénylésre. Egy frissen alapított cégnek nagyon kevés esélye van elnyerni egy komoly pályázatot, illetve a bank bizalmát sem tudja még elnyerni, így nagyobb hitel sem jöhet szóba ilyen esetben. A presztízsről nem is beszélve, ami rendkívüli előny a mai üzletvilágban, ha megfelelő partnerek, üzleti kapcsolatok megszerzése fő szempont. Csupán ez a néhány indok is mutatja, a cég adás–vétel jelentőségét.

Ennek a folyamatnak az első fő lépése az eladó cég értékének a felmérése és az sem baj, ha veszteséges vállalkozásról beszélünk, mivel vannak akik ilyen cégeket is vásárolnak. Ha találkozik két partner és megállapodnak a papírmunka elkészítése tapasztalt ügyvédek által elengedhetetlenül fontos. Nyilván az egyik partner sem szeretne pereskedni, meg idegeskedni egy cég adás–vétel után, így inkább közben legyen minden maximális profizmussal végigvezetve.

Ha bárki egy ilyen fontos üzleti esemény előtt áll, mindenképp ajánlani tudjuk neki, hogy vegye fel a kapcsolatot egy cég adás–vétellel foglalkozó közvetítő irodával, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és mindenki sikerként élje meg a történteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük