Categories
Online világ

Simon’s Cat új kalandja

Öt macskabarátból öten (és öt kutyabarátból négyen) állítják: a Simon’s Cat páratlan alkotás. Az éhes macsek főszereplésével, 2008-ban indult rövid animációs történetsorozat mára valóságos cirmosbirodalommá bővült, egy szuper népszerű webszériával, több könyvvel és persze játékokkal.

És most, a Simon’s Cat – Story Time képében az Apple Arcade-re is bedorombolta magát. Ebben a párosítós fejtörőben Simon, a cicája és barátságos (és kevésbé barátságos) szomszédaik igyekeznek új életet lehelni hervadozó kertjeikbe.

„Ez egy szívet melengető játék – mondja Simon Tofield, a Simon’s Cat alkotója. – A szépséget kell visszacsempészni a világba azzal, hogy megjavítjuk, ami tönkrement.” Tofielddel híres macskája legújabb kalandjairól beszélgettünk.

Hogyan indult a Simon’s Cat?
Teljesen véletlenül. Évek óta tévéreklámok animátoraként dolgoztam, aztán csináltam egy kisfilmet, ami szinte berobbant a YouTube-on, és az emberek még többet akartak. Ha jól számolom, mostanra átléptem a 140 epizódot.

A rövid animációk során általában bent, a szobában találkozunk Simonnal és szőrös kis barátjával. Honnan jött az ötlet, hogy a Story Time a kertben játszódjon?
Jó érzés volt mindenféle állatot bevinni a történetekbe. A rajzfilmeket már nem tudom újraalkotni, de egy játék megadja a lehetőséget, hogy személyiséget adjak az egyes szereplőknek.
Simon, Mr. Potts, Penny és a helyi állatsereglet Simon kertjében szorgoskodik.

Van kedvenc szereplőd?
Potts egészen a szívemhez nőtt. Ő a morgós szomszéd, akit mintha a pokolból küldtek volna. De Jazzt, Simon macskájának ősellenségét is nagyon bírom. Ő egy szürke-fehér, szintén morgós macska. Szeretem a morgós szereplőket!

Miben volt más a játékon dolgozni, mint a sorozatot vagy a könyveket megalkotni?
Az animációk hosszú-hosszú hónapokon át készülnek. A Tactile Gamesszel együtt dolgozva azonban elég volt megrajzolnom a skicceket, kiszínezni őket, és két héttel később már láthattam is az eredményt a játékban. Hihetetlen élmény volt, hogy minden szinte azonnal életre kelt.
Hajts rá a gereblyére és más eszközökre, hogy egy kis előnyhöz juthass a párosítós fejtörők során.

Van kedvenc részed a játékból?
Minden rendbehozott kertnek más és más hangulata van. A vízikertek például kezdetben zöldesek és zavarosak, de egy kis munkával olyan kristálytisztává varázsolhatók, hogy látni lehet a bennük úszkáló halakat, meg a kavicsokat az aljukon.

Milyen tippet adnál az új játékosoknak?
Ne feledjék, hogy bármikor meggondolhatják magukat, és teljesen átrendezhetik a kerteket. Egy leharcolt padot például három különféle módon renoválhatnak: választhatnak a bolondos, az elegáns és a színpompás változat között. Mind más hangulatot teremt és más lehetőségeket kínál.