Categories
Szállítás

Expressz szállítás nem hétköznapi helyzetekben

Vannak olyan élethelyzetek, amikor azonnali segítségre, gyors közbeavatkozásra van szükség. Egy termékek eladásával foglalkozó cég esetében kritikus időpontnak számít mondjuk a karácsony, amikor sok standard szállító cég kudarcot vall a termékek, a csomagok kiszállításánál. Ilyenkor a cégen belül is káosz szokott lenni.

Az emberek rohangálnak, próbálják saját logisztikával megoldani a dolgokat, a furgonok előtt „real life tetris”-t játszanak, próbálják a dobozokat minél ügyesebben bepattintani a kocsiba. Megoldható persze az expressz szállítás házon belül, ha van ehhez megfelelő infrastruktúránk, de mivel ezek többnyire extra körülmények, sok esetben szükség van külső segítségre.

Szerencsére vannak ma már olyan szállítmányozással foglalkozó cégek, akiknél igénybe lehet venni expressz szállítást, melynek az a lényege, hogy az adott cég akár 24 órán belül is rendelkezésünkre állít egy igényeinknek megfelelő gépjárművet, ami elviszi a kívánt árut a rendelés szállítási helyszínére. Egy expressz szállítás nem kizárólag abból áll, hogy a dobozokért eljönnek, majd elviszik őket.

A legtöbb esetben az expressz szállítás feladata több logisztikát és átgondolást igényel, például minden esetben szükséges, hogy komolyan átbeszéljék a megbízók azt a fuvarozó céggel, hogy milyen jellegű csomagokat kell majd szállítani, mekkora súlyban, mennyi dobozt. Ez azért is szükséges, mert ezek olyan gépjárművet fognak a megbízó rendelkezésére biztosítani, mely a leginkább megfelel majd az adott szállítmány mennyiségének és jellegének.