Categories
Család

Babaszoba dekorálás és a falmatrica, felkészülés az új jövevényre

A babaszoba egy nagyon fontos centruma lesz a kisgyermekünk növekedésének, fejlődésének. Minden szempontból egy olyan helyiség lesz ez, amibe érdemes energiát és időt fektetni – nem csak a berendezés szempontjából, hanem a dekorálás, a szépítgetés aspektusából tekintve is.

A baba számára a saját kis szobájának a béke kuckójának kell lennie annak a helynek, melyben békésen aludhat, ezért elsődlegesen fontos szempont, hogy olyan színeket válasszunk a babaszoba számára, mely nem túl harsány. Bár a gyerekek nagyon szeretik az élénk színeket, de érdemesebb ezeket kisebb dekorokon használni. Mondjuk egy falra ragasztható falmatrica jó megoldás lehet arra, hogy kis színt vigyünk a helyiségbe.

A falmatricák közt számos olyan darabot találunk a Mamilla webshopjában, mint amilyenek mondjuk a nonfiguratív kis minták, melyek pusztán a hangulatteremtésben játszanak szerepet, de vannak olyan falmatrica opciók is, melyek kiválóak lehetnek majd történetmesélés szempontjából is.

A natúr színek mellett érdemes hangsúlyt fektetni a játékokra is, mint amilyenek a kézzel készült darabok. Egyre nagyobb a hangsúly ma már a „no waste” életmódon, nem árt már egészen fiatal korban hangsúlyozni azt, hogy a környezettudatosság fontos kérdés, érdemes a gyerekeket természetes anyagokból kézzel készült tárgyakkal körbevenni a tudatosságra nevelés céljából. Ráadásul számos olyan magánvállalkozó van az országban, akik különleges, egyedi darabok forgalmazásával foglalkoznak és ez a falmatrica termékekre is vonatkozik. Egyedi és különleges játékokra és dekorációkra tehetünk szert náluk.