Categories
Otthon

Roló tetőtéri ablakokra

A tetőterek mindig speciális helyiségnek számítanak a lakásban. Általában ez szokott lenni a szauna egy otthonban, télen viszont a leghidegebb rész.

Persze, ezeket meg lehet oldani megfelelő technikákkal, mint például nyáron az árnyékolást és hőkizárást a rolókkal. Tetőtéri ablakok esetében a roló különösen előnyös választás, hiszen szinte tökéletesen képes kizárni a fényt és ezzel együtt a beérkező hő mennyiségét is. Ennek köszönhetően pedig akár nappal is éjszakát tud varázsolni a tetőtérbe.

Hosszú időn át képes ellenállást kifejteni az erős napsugárzással szemben, ami a nyári hőségben kincset ér. A megfelelő minőségű roló pedig elnyűhetetlen anyagának köszönhetően a szennyeződésnek is ellenállóbb! A tetőterek árnyékolásának egyik legjobb opciója tehát a roló. Tökéletesen tud illeszkedni az ablak méretéhez, ha thermo rolót választunk, akkor a hő-és fényszigetelő funkciója is erősebb lesz, mint társai esetében.

Könnyű felszerelni, így ebből a szempontból is egy egyszerű, mégis praktikus árnyékoló választásnak bizonyul. Karbantartást sem igényel, így hosszútávon sem macerás. Ráadásul a rolók nagyon könnyen kezelhető árnyékolók, egyetlen mozdulattal le és fel is lehet húzni őket. Alapanyagukat és színüket tekintve is változatosak, így dekoratív szempontból sem számít hátrányos megoldásnak ennek választása.

Tehát sok szempontból számít előnyös választásnak, azonban a tetőterekre kifejezetten hasznos a könnyen kezelhető, praktikus és hőszigetelő típus választása. A jobbotlet.hu oldalán érdemes körülnézni a minőségi választék között!