Categories
Gyereknevelés

Játékok fiúknak minden korosztályban

Érdekes megtapasztalni, ahogy a gyermekek más és más játékokat preferálnak a nemüktől függően. Természetesen minden gyermek egyedi karakterrel és érdeklődéssel bír, mégis vannak olyan dolgok, amelyek a fiúk többségének figyelmét egyértelműen megmozgatja.

A játékokat gyártó cégek odafigyelnek tehát arra, hogy játékokat fiúknak is kifejezetten készítsenek, ahogyan lányoknak szóló játékok és persze „uniszex” játékok is léteznek.

Játékokat fiúknak sok esetben egyszerűbb készíteni, illetve választani, mivel a tapasztalatok alapján a fiúk jobban szeretnek néhány kedvenc játékra összpontosítani és kevésbé váltogatják sűrűn a játékaikat, mint akár a lányok. Felmerülhet a lényeges kérdés, hogy mik a legjobb játékok fiúknak?

Ha plüssről vagy állatfigurákról van szó, akkor a nagyobb testű állatok (például medve, szarvasbika), csúcsragadozók (például oroszlán, tigris) vagy a dinoszauruszok biztosan jó választások lehetnek. Az autók, illetve különféle járgányok is tökéletes játékok fiúknak, legyen szó matchboxokról, dömperekről, vagy távirányítós autókról.

Ugyancsak népszerűek az olyan járművek is, amelyekkel maguk is haladhatnak, például kismotor, lábbal hajtható kisautó, vagy éppen roller, gördeszka… A sporteszközök széles választéka is kiváló játékok fiúknak, mivel a mozgás, erőkifejtés, versenyzés állandó motivációja a fiúknak. A legnépszerűbbek talán a labdasportokhoz kötődő eszközök, játékok, de a sportági irányultság sok esetben függ a családi szokásokról, életmódtól is.