Categories
Otthon

Milyen kanapé legyen modern otthonomban?

Gyakran beszélgetek a barátnőimmel arról, hogy hogyan rendezzük be az otthonainkat, mivel épp most vagyunk abban a korban, amikor mindenki otthon- és családalapítással van elfoglalva. A nagyobb kiadások körül mindig vannak kérdések. Amikor olyan korban élünk, amikor egy szebb dohányzóasztal 40 000 forint, akkor elgondolkodik az ember azon, hogy mik a prioritások.

Persze mondjuk egy kényelmes és szép kanapé prioritást élvez mindenhol, de egy ilyen van, hogy akár 250 000 forint is lehet. Felmerül hát a kérdés, hogy összegyűjti-e az ember ezt az összeget és addig majd ül a földön meg puffokon, vagy megelégszik-e valami olcsóbbal, mondjuk egy outlet bútorral.

Ha egy stílusos modern kanapé minden álmunk, akkor lehet, hogy jobban a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de azért megtalálhatjuk a számításunkat különféle webshopokban, outlet helyeken vagy épp az IKEA-ban is. Arra azonban érdemes figyelnünk, hogy a kiválasztott kanapék anyaga jó legyen. Mivel sokat fogunk csücsülni rajtuk, ezért érdemes olyan vászon mellett letenni a voksunkat, mely jobb minőségű, tartósabb. Az egyik kolléganőm mondjuk úgy járt, hogy egy póló anyagú vagy elasztikus anyagú bútorra esett a választása online, ott ugyanis nem világlott ki a képek alapján a valóságos anyag. Érdemes épp ezért jól megnézni, hogy mibe fogjuk fektetni a pénzünket.

Az outlet kanapék esete megint más történet. Sok olyan kanapé van ezen a piacon, mely szépséghibás, az anyaguk csöppet sérült, azonban sok olyat is lehet találni, melyek hibátlanok, csak a szállítás során a csomagolás sérült, esetleg olyan koszfolt keletkezett rajtuk, melyet ki lehet szedni, ha szakember segítségét kérjük a tisztításhoz. Sőt, olyat is találunk ezek között, hogy a kanapé termékek között, melyek egyszerűen csak kiöregedtek, valahogy készleten rekedtek, nem tudták őket eladni, ezért végső leárazás keretein belül próbálnak tőlük megválni.