Categories
Technológia

Új számítógépre van szükség? A számítástechnika kategória segíthet

Szeretnék segíteni abban, hogy az új számítógép vásárlásának folyamata kevésbé fájdalmas legyen. Néhány ember számára az új számítógépes vásárlás ugyanolyan stresszes lehet, mint az autóvásárlás, főleg miután a számítástechnika fejlődésével ennyire szükséges eszközzé vált szinte mindenki számára.
Tudom, hogy ez igaz, mert ugyanúgy jártam, mint az ügyfeleim, amikor nemrég le kellett cserélni az autómat. Nézegettem a nyilvánvaló helyeket, és láthattam márkákat/modelleket, amelyekről hallottam, és másokat, amelyekről még nem, rádöbbenve arra, hogy valójában nem tudom, hogy az egyik jobb-e a másiknál. Ez pedig így van számos számítástechnikai eszköz kapcsán is. Szerencsém volt, hogy volt egy nagybátyám és unokatestvérem az autóiparban, akik sok nagyszerű információt adtak nekem, és végül egy új autót szereztem be 2014-ben.
Az alábbi számítástechnikai információk mindegyike az én véleményem. Egyetlen számítógép sem tökéletes, vagy nem fog örökké tartani, de most ezt találtam a legjobbnak a számítógépvásárláshoz.
Processzor: Intel i5 vagy Intel i7 VAGY AMD Ryzen 5 vagy Ryzen 7
RAM/memória: 8 GB + Ne feledje, hogy ez elsősorban a számítógép többfeladatos működését segíti elő. Minél több, annál jobb! 16 GB az ideális
Operációs rendszer: A Windows 10 nagyszerű! Ne aggódjon a Windows 11 miatt. Nem javaslom a frissítés alapján történő vásárlást.
Merevlemez/SSD: Ez attól függ, hogy mire fogja használni, de legalább 250 GB-os SSD-t használnék normál mindennapi használatra.

Számítástechnika márkák, amelyeket érdemes megvásárolni: Dell, Lenovo, Asus, HP, Acer
Különböző okok miatt távol tartandó márkák: Compaq, Toshiba

Ideális esetben üzleti számítógépet érdemes vásárolni, mivel általában kevésbé ócska szoftvereket tartalmaznak. Ha normál fogyasztói számítógépet vásárol mondjuk egy online bolt számítástechnika kategóriájából, akkor ezt a szoftvert mindig eltávolíthatjuk.