Categories
Otthon

Vintage teázóba vitrázs függöny való!

Nemrég nyitottuk meg testvéremmel a teázónkat, mely által régi álmunk vált valóra. Nagyon szerettük gyerekként, amikor vidéken a nagyszüleink házában teleltünk, és nagymama minden reggel forró finom teát készített, mellé pedig fasírtos reggelit.

Belengte az egész házat a finom gyümölcsös tea illata, valamint a fasírté is. Ezt a hangulatot és emléket annyiszor felidéztük, még nagymama halála után is, hogy eldöntöttük, új formába öntjük nagymama otthon melege által megteremtett örökségét, és teázót nyitunk, ahol bizony fasírtos reggelit is lehet fogyasztani! Diétázók, meneküljetek! Az arculat kialakításában is az emlékek domináltak, szerettük volna tökéletesen leképezni nagymama konyhai hangulatát a teázónkban.

Ennek egyik legfontosabb elemeit a vintage spalettás ablakokra helyezett vitrázs függönyök jelentették, melyet a szonyegtextil.hu honlapról 3 nap alatt be is tudtunk szerezni, és első dekorációs elemként virítottak az ablakokon a búzavirág mintás vitrázs függönyök. Nem is gondoltuk volna, hogy ez fogja a fantáziánkat tovább vinni, búzavirág mintás pohár tartókat és alátéteket is vásároltunk, valamint a falon is futott búzavirág mintás dekoráció.

A vitrázs függöny elsőként való felhelyezése tökéletesen megteremtette és megalapozta a kívánt hangulatot, még az üres térbe is azonnal lelket öntött, el is érzékenyültünk tőle. A vastagabb kávéházi rúdra felhúzott rövid vitrázs függöny lett teázónk egyik varázsa, a vendégek is előszeretettel nézegették a kedves hangulat egyik kulcs elemét. Az ablakok közepére szereltük fel, így a vitrázs függöny alatt kedves cserepes virágokat is elhelyezettünk, így téve teljessé az ablak nyújtotta vintage arculatot.