Categories
Vállalkozás

Az a bizonyos vállalkozói véna

Mitől lesz sikeres egy vállalkozó? A siker egyeseknél előre borítékolható, másoknál pedig kockázatos? Mitől függ, hogy egy vállalkozás kiállja-e az idők próbáját és fennmarad-e? Ezek bizony nehéz kérdések.

Lehet olyan embertípus, aki annyira rugalmas, képes szinte mindenből pénzt csinálni, és minden hátrányosnak tűnő helyzetet is a javára formálni, hogy ránézésre meg lehet mondani, hogy az az ember bármibe kezd, sikerülni fog neki. Rendelkezik azzal az úgynevezett vállalkozói vénával. Kékvérű a szakmában. Ha válság van, akkor megnézi, hogy mire lehet utazni válság idején, mi a fogyó eszköz, mi a népszerű a válság hatására, mit kezdenek el őrülten vásárolni az emberek, mintha abba kapaszkodnának a kiszolgáltatottság közepette, és abból csinál üzletet.

Békeidőben pedig akár több profilban is utazik egyszerre, és abban is sikeres tud lenni. Míg vannak, akik csak szeretnének ezzel a kékvérűséggel rendelkezni vállalkozás területén, de nincs meg bennük az ehhez szükséges kraft, véna, ezért az az egy terület is, amibe belekezdenek, nehézkesen megy. Ezért ez is egy olyan terület, amit nehéz erőltetve jól és elégedettséget kiváltóan csinálni. Vagy megvan valakiben az ehhez szükséges X, vagy nincs.