Categories
Ingatlan

A műanyag ablakok legfőbb gyártási tulajdonságai

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása különösen fontos lehet a lakás fokozott hőszigetelésének kivitelezése szempontjából. A gyártók elárasztották az utóbbi években a piacot a legkülönfélébb termékekkel, amelyeket egy hozzá nem értő számára nehéz lehet megkülönböztetni hatékonyságuk alapján egymástól.

A műanyag ablakok piaca napjainkban rendkívül széles termékskálával rendelkezik, köszönhetően a számos nagyvállalatnak, akik nyílászárók előállításával és forgalmazásával foglalkoznak. Minden gyártó termékeinek megvannak a jellemző sajátosságai, a titkos receptjei, ami alapján a PVC-ből készült műanyag ablak profiljának készítéséhez a granulátumba különböző mértékű adalékokat kever. Ezáltal a kész ablakprofil olyan fontos tulajdonságokat nyer, ami által magas hidegtűréssel, jó mérettartással fog rendelkezni, és lassú öregedés fogja jellemezni az anyagot.

Műanyag ablak választásánál tehát elsősorban nem a nyílászáró árát kell figyelembe venni, hanem azt, hogy minőségi gyártótól származzon, és az ablak paraméterei a céljainknak a legnagyobb mértékben megfeleljenek. Vásárlás esetén fontos elsősorban a hőátbocsátási tényezőt megvizsgálni, de nem elhanyagolható a szavatosság és a garancia kérdése sem, ami bizonyos nyílászárók esetében azért árulkodó tényező lehet.

A műanyag ablakok vasalatának minősége, a beépítési mélység vagy a keret vastagsága, az ablakrétegek száma, a légrés feltöltéséhez használt gáz, a profil légkamráinak száma további vizsgálati szempontot adhat számunkra, ami által jó döntéseket hozhatunk korszerű nyílászárók vásárlása esetén.