Megablog

Észak-Korea: egy hely, ahol embernek a legrosszabb születni

Hozzánk képeszt elképesztően embertelen rendszerben, kegyetlen diktatúrában és felfoghatatlan szegénységben élnek Észak-Korea átlagos polgárai. Csak ízelítőképp:

Pénzük egyáltalán nincs, igaz, nincs is mire elkölteniük: nem nagyon vannak boltok. Mindenki a munkahelyén kapja meg a heti élelmiszeradagját. Ha elfogy, elfogy.

Hat nap dolgoznak egy héten, a hetediken pedig kikényszerített “önkéntes” munkát végeznek. A szabadidőt hírből sem ismerik.
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o1_500

Van egy úgynevezett 3 generációs büntetésük, ami azt jelenti, hogy ha vétesz a törvényeik ellen, akkor akár az egész családod is lecsukhatják veled együtt, és a következő 2 generáció a családodból ott fog megszületni és meghalni.
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o2_500

Többek között a fenti törvény eredményeként a Hoeryong koncentrációs táborban jelenleg is 50.000 férfit, nőt és gyereket tartanak fogva, rabszolgasorban.
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o3_500

Előszeretettel adnak el rabszolgákat Oroszországnak, fakitermelő-táborokba
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o6_500

Minden észak-koreai háztartásban és munkahelyen van egy, a kormány által működtetett rádió, amit nem lehet kikapcsolni, csak lehalkítani. Tiszta Orwelli, nem?
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o4_500

Egész Észak-Koreában összesen 605 internet-felhasználó van (becsült lakossága több, mint 22 millió fő)
A North Korean woman uses a computer in

Ötévente tartanak ugyan választásokat, de a szavazati listán mindig csak egy ember neve szerepel…
tumblr_n0sekrsnKR1shlzg4o8_500

Friss cikkek a címlapról:

Ismét hódít az éneklő apáca

Előző videónkban Alicia Keys “No One” című dalával pörkölt oda a 24 éves Cristina Scuccia. Az olasz tehetségkutató apácája most pedig Cyndi Lauper híres slágerét adta elő. “Azért jöttem ide, mert kaptam egy ajándékot és ezt az ajándékot másnak is át szeretném adni.” – mondta Cristina nővér, aki azonnal belopta magát a szívünkbe. :)

A netes ismerkedés átka – Ezért ne bízz soha a profilképekben!

Először is szögezzük le: Abszolút semmi problémánk a lánnyal. Gyönyörűszép arca van és a telt testalkattal sincsen probléma. A gondot szerintünk saját magának okozza azzal, hogy az utolsó egészalakos képeket nem mutatja meg mindjárt az online ismerkedés elején. Helyetta a szép pofijáról készült fotókat teszi a kiraktaba, amivel szintén nincsen gond, csak ne csodálkozzon, ha esetleg csalódást okoz valakinek… Jobb már az elején tisztába tenni a dolgokat és korrektül megmutatnia magát, hogy elkerülje a felesleges időpocsékolást azokkal a srácokkal, akik csak a külsőre mennek.

 

Porszívózó cicánál nem lesz ma már cukibb

Nem egy húszkilós porszívót vonszol maga után, de ez a macska akkor is a legtündéribb takarítószemélyzet, amit valaha láttál!

Órákig el tudnánk nézni, ahogy tekintélyt parancsoló cápajelmezében fel-alá járkál a robotporszívóval, és élvezi ahogy megszépül alatta a lakás. És ha mindez még nem lett volna elég, itt van az, amikor kap egy segítőtársat is… egy kiskacsát!