Categories
Vállalkozás

Hogyan tartsa alkalmazottait boldognak és produktívnak fizetésemelés nélkül?

Vállalkozástulajdonosként gondoskodnia kell arról, hogy ügyfelei elégedettek, lojálisak és összességében elégedettek legyenek termékével vagy szolgáltatásával! Nem szabad azonban elhanyagolni azokat, akik ezt minden nap lehetővé teszik – az alkalmazottakat.

A legtöbb vállalat nem veszi észre, hogy az érem ismerős oldala mellett, mint például a vásárló elégedettsége, van egy másik oldala is, ami ugyanilyen fontos – a munkahely produktív és stresszmentes tartása.

Amikor az emberek stresszmentesek, több lehetőség nyílik a motivációra és a növekedésre, ami hihetetlenül fontos Önnek és alkalmazottainak egyaránt. Ha gondoskodik azokról az emberekről, akik Önnek dolgoznak, akkor gondoskodik a cégről is, ez ilyen egyszerű.

Az évek során rengeteget tanultam arról, hogyan tartsam boldogan és eredményesen a csapatomat, hogy soha ne akarjanak máshova nézni. Ma szeretném megosztani a legjobb és legpraktikusabb tippjeimet, amelyek segítenek minden leendő vagy hamarosan leendő vállalkozónak egy jó vállalati kultúra kialakításában.

 

Kínáljon esélyt alkalmazottainak a növekedésre

Ahogy Önnek is vannak álmai és törekvései az életben, az alkalmazottainak is vannak. Valószínűbb, hogy olyan állást választanak vagy maradnak, ahol van lehetőség a fejlődésre, például képzések, tanfolyamok, előléptetések, konferenciák, munkautak és így tovább.

 

Mutassa meg nekik az őszinte elismerést

A vállalkozói szellem egyik legfontosabb leckéje, amit megtanultam, hogy az őszinte szívből jövő „köszönöm” messzire vezet.

 

Csapatépítő programok szervezése

Mi lehet jobb módja annak, hogy boldoggá tegye alkalmazottait, mint időnként megengedni néhány szórakoztató tevékenységet az irodában. Kezdheti kicsiben; vásároljon pizzát mindenkinek, hadd élvezzék és szórakozzanak.

 

Fogadja el a visszajelzéseket és hajtsa végre a változtatásokat

Munkatársainak nem kell félniük attól, hogy építő jellegű visszajelzéseket osztanak meg Önnel. Bátorítsa őket erre, és fontolja meg a változtatások végrehajtását, amikor és ahol lehetséges. Végtére is, büszkének kell lennie arra, hogy erős egyéniségek vannak a cégben, mert ők nagyon vigyáznak a termékére.